Kodėl mediniai žaislai – teisingas pasirinkimas? | Little World
top of page
Ieškoti

Kodėl mediniai žaislai – teisingas pasirinkimas?

Artėjant mažylio gimtadieniui, didžiosioms metų šventėms ar kitoms asmeninėms progoms, tėvelių galvoje dažniausiai sukasi amžinas „o ką pirkti dabar?“ klausimas. Neretai tenka nuspręsti ir už senelius ar kitus artimuosius, kurie, nenorėdami „prašauti“ su dovana, teisę išrinkti vieną ar kitą žaislą palieka jums, kaip labiausiai pažįstantiems savo vaiką ir žinantiems jo poreikius.


Palengvinsime jūsų paieškas, pasufleruodami, jog mediniai žaislas – geriausias pasirinkimas!



„Zero waste“ pasirinkimas. Mediniai žaislai puikiai dera su šiandien „ant bangos“ esančiu vartotojiškumo mažinimu. Mediniai žaislai yra tvirti, tad puikiai atlaikys net ir aktyviausio žaidėjo draugiją. Kai vaikutis visgi nuspręs atsisveikinti su žaislu, pastarasis bus tinkamas „gyventi“ kitą gyvenimą. Medinį žaislą galėsite padovanoti, parduoti ar pasilikti ateinančiai kartai. Juk mediniai žaislai nesensta!


Žaislas, kuris auga kartu su vaiku. Vaikai nepaliauja stebinti žaibišku savo fiziniu bei protiniu vystymusi, tad, nieko keisto, jog kai kurie žaislai, vos porą kartų panaudoti pagal paskirtį, tampa nebeįdomūs. Tik ne mediniai! Tas pats medinis žaislas, vaikui augant, žaidime įgauna jau kitą vaidmenį, tyrinėjamas kitu žvilgsniu. Paduokite pamirštą medinį žaislą savo mažyliui po ilgesnės pertraukos ir tuo įsitikinsite.


Žaislas, kuris nekelia pavojaus. Prisipažinkite, jog, vaiką, žaidžiantį su plastmasiniu žaislu, neretai stebite viena akimi. O kas, jei šis sugalvos paragauti lengvai nulūžti galinčios detalės ar su šia sau įsibrėš, įsidurs į akį? Kartais nelaimės scenarijus būna iš tiesų neįtikėtinas. Mediniai žaislai šiuo atveju saugūs net tik dėl savo tvirtumo, bet ir „draugiškos“, netoksiškos sudėties. Pastarasis faktas itin svarbu turintiems mažų, su pasauliu skonio receptoriais besipažindinančių vaikų.


Žaislas, kuris lavina vaizduotę. Nepriklausomai nuo to, ar medinis žaislas yra kokios nors formos, atkartojančios konkretų objektą, pavyzdžiui, maisto produktas, ar abstraktesnis, pavyzdžiui, kaladėlė, žaidimo metu vaikas, pasitelkęs savo fantaziją bei kūrybingumą, gali leistis į nevaržomus eksperimentus šiuos pritaikant.


Žaislas, kurio tyla suteikia galimybę kurti. Sutikite, jog garsai, kuriuos skleidžia kai kurie žaislais, iš proto varo ne vieną mamą...o, kai vienu metu skirtingai „kalbėti“ pradeda keli jų, atrodo, kantrybės taurė tiesiog suskils...Nors neretai mažuosius triukšmingai veikiantys žaislai ir traukia, iš tiesų šių skleidžiami garsai neigiamai veikia vaizduotę ir blokuoja mąstymą. Priešingai nei mediniai žaislai, kuriuos „įgarsina“ patys mažieji, taip dar labiau puoselėdami savo kūrybiškumą.


Faktai kalba už save: mediniai žaislai – puikus pasirinkimas įvairaus amžiaus mažyliams. Dabar beliks nuspręsti, kuris iš „Little World“ žaisliukų (o gal – keli jų), papildys jūsų mažylių žaislų dėžę!


70 peržiūrų0 komentarų
bottom of page